Έχουμε απαριθμήσει τα θετικά και τα αρνητικά που προκύπτουν για δύο παιδιά όταν έχουν κοινό δωμάτιο. Είτε το θεωρείς καλή ιδέα είτε όχι, ελλείψει χώρου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η συγκατοίκηση να είναι υποχρεωτική. Πώς θα χωρέσουν ιδανικά στον ίδιο χώρο δύο αδέρφια που μοιράζονται δωμάτιο; Υπάρχουν αρχιτεκτονικά κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το χώρο; Δες παρακάτω και πάρε ιδέες γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να δοκιμάσεις τις αλλαγές στο χώρο σου.

  1. Αν το δωμάτιο που έχεις διαθέσιμο είναι μεγάλο σε μήκος μπορείς εύκολα να δοκιμάσεις αυτή την ιδέα. Μια συρόμενη πόρτα θα εξασφαλίσει όση ιδιωτικότητα είναι εφικτή σε ένα κοινό δωμάτιο. Μπορεί να είναι και πλαστική πόρτα φυσαρμόνικα ώστε να αποφύγεις την κατασκευή. Πρόσεξε ότι κάθε κρεβάτι έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος ώστε να είναι πιο πρακτικό και για τα δύο παιδιά.
  2. Ένα συρόμενο κρεβάτι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, ειδικά αν τα αδερφάκια είναι του ίδιου φύλου και κοντά στην ηλικία. Μπορεί να χρησιμεύσει και ως βολική ιδέα για την περίπτωση που κάποιος φίλος του παιδιού κοιμηθεί στο σπίτι σας.
  3. Κουκέτα. Κλασική λύση, αλλά βολική, τουλάχιστον όσο τα παιδιά είναι μικρά.
  4. Κουκέτα με κρεβάτια σε ορθή γωνία. Αυτή η ιδέα είναι ακόμα καλύτερη από τις απλές κουκέτες γιατί το παιδί που βρίσκεται στο κάτω κρεβάτι δεν θα αισθάνεται «εγκλωβισμένο».
  5. Αν το δωμάτιο είναι σχετικά ψιλοτάβανο μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: φτιάξε μια σταθερή υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα στην οποία θα τοποθετηθεί το ένα κρεβάτι. Από κάτω, μπορεί να τοποθετηθεί το δεύτερο. Αν στη συνέχεια, τα παιδιά αποκτήσουν δύο δωμάτια, μπορεί εύκολα ο κάτω χώρος να μετατραπεί σε καθιστικό με γραφείο, όπως στη φωτογραφία, που θα φιλοξενήσει και παιδί μεγαλύτερης ηλικίας.
Photos: realsimple.com, she777.com, tonlok.com, monolithic.org