Με το που άνοιξες τα μάτια σου, πριν ακόμα προλάβεις να πιεις τον καφέ σου ένιωσες ένα τσούξιμο στο στόμα, το άνοιξες μπροστά στον καθρέφτη και τι να δεις μια άφθα έσκασε μύτη… Μην ανησυχείς δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου… Αναρωτιέσαι, όμως, γιατί έβαλες αυτή την αντιπαθητική άφθα ;

Η άφθα είναι ένα κόκκινο σημάδι που τις περισσότερες φορές έχει και φουσκάλα στη μέση, προκαλεί έντονο τσούξιμο και πόνο. Οι κύριες αιτίες που μπορεί αυτή η άφθα να εμφανίστηκε είναι γιατί αγχώθηκες πολύ και έτσι ο οργανισμός σου για να μην πάθει τίποτα χειρότερο, ξέσπασε.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να έβγαλες άφθα είναι γιατί δεν τρέφεσαι πλέον σωστά! Έχεις σταματήσει την ισορροπημένη διατροφή που έκανες παλιότερα και δεν τρως τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να μην τα βγάζεις από τις καθημερινές σου συνήθειες.

Ο μύθος που υπάρχει γύρω από τις άφθες και πρέπει να σου τονίσουμε πως δεν είναι αλήθεια είναι ότι είναι κολλητική. Οπότε, μην βιαστείς να πάρεις αμέσως το αγόρι σου τηλέφωνο και να του παραπονεθείς γιατί δεν φταίει αυτός. Για να μην ξαναβγάλεις αυτό το εκνευριστικό σημάδι που ακούει στο όνομα άφθα, σκέψου ότι ο οργανισμός σου άναψε το κόκκινο λαμπάκι και έτσι μην συνεχίζεις να τον απογοητεύεις. Φάε φρούτα και λαχανικά και σταμάτα απαραιτήτως το άγχος.

Tip!

Αν βάλεις μελάνι στην άφθα σου, θα υποχωρήσει αμέσως. Αγόρασε το μελάνι σου από ένα φαρμακείο ή ακόμα και από ένα βιβλιοπωλείο.