Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Μεταβολή του καιρού τη νύχτα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές  διευθύνσεις 3 με 4 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λέσβο ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που από τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC