10 υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν μείνει πλέον καθώς εκτός διαγωνισμού βρέθηκε ο Καρατζαφέρης.

Σαν ένα καλοκουρδισμένο reality παιχνίδι είναι η διαδικασία για την απόκτηση μίας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Από τους 11 που ξεκίνησαν πλέον 10 διεκδικούν μία από τις 4 άδειες. Εκτός του παιχνιδιού, σύμφωνα με την ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έμεινε το κανάλι ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η υποψηφιότητα του ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη “κόπηκε” καθώς στον φάκελο που κατατέθηκε δεν υπήρχε το παράβολο των 30.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Ενημέρωσης έχει ως εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με απόφαση του (Α.Π. 171/8-7- 2016), δεν κάνει δεκτή την αίτηση συμμετοχής της εταιρείας CITYNEWS AE (ΑΡΤ ΤV), στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) επειδή δεν συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, όπως ορίζεται από τον Νόμο 4339/2015 και την υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας.

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC