Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας στο Βέλγιο το δεύτερο άτομο το οποίο θεωρείται ύποπτο για την επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Πέμπτης εναντίον αστυνομικών.

Πρόκειται για τον άνδρα για τον οποίο είχαν ειδοποιηθεί οι βελγικές απ’ τις γαλλικές Αρχές ότι αναζητείται ως πιθανός ύποπτος για ανάμειξη στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Παρίσι, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο δεύτερος ύποπτος ο οποίος παραδόθηκε:

δεύτερος δράστης Παρίσι

Την είδηση μετέδωσαν γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τα λόγια του εκπροσώπου του ΥΠΕΣ, Pierre-Henry Brande.

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Bernard Cazeneuve., δήλωσε πως είναι σε πλήρη κινητοποίηση όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας:

Η Κυβέρνηση κινητοποιείται πλήρως. Δεν πρέπει να επιτρέπεται να παρεμποδίζεται η θεμελιώδης δημοκρατική διαδικασία της χώρας μας. Δεν θα ενδώσουμε στον φόβο και τον εκφοβισμό

Τι γνωρίζουμε για τον δράστη που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Σύμφωνα με το προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος πρακτορείο Amaq, ο τζιχαντιστής ονομαζόταν «Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος», ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το όνομά του ήταν Karim C. και το 2001 είχε καταδικαστεί σε 20ετη κάθειρξη για επίθεση εναντίον αστυνομικών. Η τότε επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο ένστολοι. Μετά από αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει λίγα χρόνια αργότερα, είχε αφεθεί ελεύθερος.

δράστης Γαλλία

Ο δράστης της επίθεσης σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με την Le Parisien, ο Karim C. είχε γεννηθεί στη Γαλλία και ζούσε στο Σελ, μικρή πόλη κοντά στο Παρίσι.

Ο 39χρονος ήταν γνωστός και στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί τρία μέλη της οικογένειας του δράστη, ενώ οι βελγικές Αρχές απορρίπτουν ότι πρόκειται για Βέλγο και τονίζουν πως είναι Γάλλος.

Συλλυπητήρια απ’ τον Προκόπη Παυλόπουλο

Με εντολή του Προκόπη Παυλόπουλου, ο γ.γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γεώργιος Γεννηματάς, διαβίβασε σήμερα το πρωί, προς τον εδώ Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy, τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γαλλικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής απεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Aνακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και στεκόμαστε δίπλα στον γαλλικό λαό. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» αναφέρει σε ανάρτησή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.