Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην οποία αναφέρεται ότι τόσο η φωτιά στο Ρατζακλί, όσο κι εκείνη στα Σιμωτάτα είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στο Ρατζακλί Κεφαλονιάς, ενώ παραμένουν στο σημείο οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο της κατάσβεσης.

Νωρίτερα, είχε τεθεί υπό έλεγχο και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας. Τη νύχτα εκκενώθηκε ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, καθώς κινδύνεψαν σπίτια.

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν και οι τουρίστες απ’ τα καταλύματα. Πλέον, ορισμένοι απ’ τους κατοίκους του οικισμού έχουν επιστρέψει στις οικίες τους.

Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα το βράδυ έφθασε μέχρι και τις αυλές των σπιτιών και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σώσουν τις οικίες.

Πλέον, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ, παρά τις αναφορές για ζημιές σε αυλές, δεν έχει αναφερθεί κάτι επίσημα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η φωτιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλάδα, με πλοίο απ’ την Κυλλήνη.

Η πυρκαγιά στο Ρατζακλί αντιμετωπίζεται από 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σημειώνεται πως ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, σε δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια νησιά.