Με ακριβά δώρα τα οποία θα δίνονται στους πολίτες που πληρώνουν με κάρτα προσπαθεί να ενισχύσει το Υπουργείο Οικονομικών τη χρήση πλαστικού χρήματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια φορά την εβδομάδα θα κληρώνονται αγορές σε καταστήματα και ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο θα πραγματοποιείται κλήρωση αυτοκινήτων τα οποία έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και διατηρεί στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ. Μια μόλις φορά το χρόνο παράλληλα, θα κληρώνεται και ένα ακίνητο.

Ποιος ο στόχος του Υπουργείου;

Το ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιεί τις λοταρίες έτσι ώστε να μπορέσει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να ενισχύσει την χρήση πλαστικού χρήματος.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα,«Ελεύθερος Τύπος», ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή θα προβλέπει τα εξής:

Κληρώσεις ακριβών δώρων:

  • «για όσους φορολογούμενους ζητούν αποδείξεις για αγορές καταναλωτικών αγαθών
  • για όσους είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση να εξοφλούν τις δαπάνες τους για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking προκειμένου να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ».

Θυμίζουμε πως, στους φορολογούμενους αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα να καταχωρούν σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο Διαδίκτυο τα στοιχεία των αποδείξεων που έχουν μαζέψει από τις αγορές που έχουν κάνει με μετρητά. Αφού γίνει η κατάθεση των αποδείξουν αμέσως θα τους αποστέλλεται ένα αριθμός με τον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν στις κληρώσεις.