Τον αποτροπιασμό της για την εμπρηστική επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών εκφράζει μέσω σχετικής της ανακοίνωσή της, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Θυμίζουμε, πως η επίθεση στο κτήριο του Ινστιτούτου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας και από αυτήν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «ανεγκέφαλη και εγκληματική πράξη» και εξηγεί αναφερόμενο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, πως είναι «σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της προσφοράς της Γαλλίας στο ελληνικό πολιτιστικό και πνευματικό γίγνεσθαι».

«Η βάρβαρη και ακατανόητη αυτή ενέργεια θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βαθιά ριζωμένη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών τους» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζουμε, πως ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στο Ινστιτούτο της Αθήνας το οποίο βρίσκεται στην οδό Σίνα στις 04:00 και έβαλαν φωτά, με εύφλεκτο υγρό, σ’ ένα αυτοκίνητο του Ινστιτούτου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο συγκεκριμένο όχημα, όσο και σε ένα άλλο σταθμευμένο, που ανήκει επίσης στο Ινστιτούτο.

Μία μόλις ώρα αργότερα, άγνωστοι έσπασαν με γκασμά τα τζάμια των γραφείων του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, επίσης με εύφλεκτο υγρό.