Με μια λακωνική ανακοίνωση αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να απαντήσει στην Άγκυρα, για την επίθεση την οποία εξαπέλυσε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του που αφορούν την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. 

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ απαντώντας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέφερε, πως οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου  «καταδεικνύουν σοβαρή έλλειψη γνώσης των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Θυμίζουμε, πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Τρίτη είχε επισκεφτεί την Κάλυμνο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων τους υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».

Μετά τις δηλώσεις του Π. Παυλόπουλου η Τουρκία αντέδρασε έντονα και ανέφερε:

Αν και η Αθήνα κατηγορεί την ίδια για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου δείχνουν στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα ποια πλευρά αυξάνει την ένταση

Διαβάστε επίσης:

Άγκυρα κατά Παυλόπουλου: Έχει σοβαρή έλλειψη γνώσης του διεθνούς Δικαίου