Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ κατά ψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Με 153 ναι των βουλευτών της Κυβέρνησης πέρασε η τροπολογία από τη Βουλή. Καταψήφισαν 101 βουλευτές, ενώ παρών δήλωσαν 2 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 256.

Η Ολομέλεια της Βουλής κλήθηκε να ψηφίσει σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την τροπολογία ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα καθορίζεται με διάταξη νόμου.

Νωρίτερα, η συζήτηση εντός της Βουλή εξελίχθηκε με εντάσεις και τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα στους βουλευτές και τους υπουργούς.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του κ. Λοβέρδου και του κ. Παππά, όταν ο πρώτος απευθυνομένος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η προτεινόμενη τροπολογία είναι αντισυνταγματική λέγοντας: «Η τροπολογία είναι αντισυνταγματική γιατί η σχετική αρμοδιότητα θα έπρεπε να δοθεί στη Βουλή. «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το κοινοβούλιο, κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε».

«Ντροπή» φώναζαν σύσσωμοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Λοβέρδος στην συνέχεια ωρυόταν λέγονυας: «Να κάτσεις κάτω. Να ανέχεσαι τον διάλογο» στον ήδη εξαγριωμένο Νίκο Παππά, ο οποίος συνέχισε να φωνάζει λέγοντας μεταξύ άλλων στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. «Να ανέχεσαι το διάλογο. Εσυ να ντρέπεσαι! Άσχετε! Είσαι άσχετος και μπλέκεις το κοινοβούλιο! Να κάτσεις κάτω! Άσχετε! Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά! Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις», απάντησε και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος για να ακούσει από τον υπουργό Επικρατείας: «Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά!».

Και ο Βασίλης Λεβέντης όμως επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, λέγοντας: «Επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι έχει άλλες λύσεις, ότι θα ενώσει τον Νότο και θα πολεμήσει την Μέρκελ. Όταν όμως είδε ότι είχαν ζάχαρη, αλεύρι και ρύζι πανικοβλήθηκε και μια ωραία βραδιά πήγε και κατέβασε τα παντελόνια και τα υπέγραψε όλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό. Στη συνέχεια βέβαια, τη σκυτάλη θα παίρνει η Βουλή η οποία θα καλείται να τον εγκρίνει.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC