Καλύτερη μέθοδο εργασίας με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ζητά η Κομισιόν, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν δήλωσε:

«Η Επιτροπή επιθυμεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».

Και πρόσθεσε:

Η επιτυχία απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά την φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων
Παράλληλα, ο Βιντερστάιν σημείωσε πως «τα δύο σημεία, στα οποία έχει εστιάσει η Επιτροπή, είναι η ιδιοκτησία του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση και η καλή επικοινωνία προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης. Και, όπως υπογράμμισε: «Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για την επιτυχία του προγράμματος».

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για το plan b του Γιάνη Βαρουφάκη διευκρίνισε:

«Η Κομισιόν δεν είχε ποτέ Σχέδιο Β, μόνο σχέδιο Α το οποίο αφορούσε ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θα κρατήσει την Ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης. Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ επιλογή».

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των τελευταίων προσπαθειών» δήλωσε και στο τέλος των δηλώσεων του ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα παράσχει νέες θέσεις εργασίας».