Υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος δηλώνει πως τάσσεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή που έδωσε την Κυριακή.

Να σημειωθεί πως χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Είμαι υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος» ώστε «να εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή γνώμη και να δημιουργηθούν συνθήκες ώστε ο δημόσιος βίος να ξεκολλήσει από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις και εκβιασμούς και να ανανεωθεί ριζικά».

Ο Υπουργός στη συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής μίλησε και για την πρόσφατη τοποθέτηση του απέναντι στο κίνημα «παραιτηθείτε» τονίζοντας πως δεν είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά λέγοντας ότι μεταξύ τους βρίσκονται άτομα τα οποία «διατυπώνουν ακροδεξιές απόψεις».

«Τα μέτρα που ψηφίσαμε είναι δύσκολα και έξω από τον πυρήνα των ιδεών μας» δήλωσε ο Νίκος Φίλης και τόνισε: «η αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί στην οικονομία και η ένταξή μας στη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων».

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως η Κυβέρνηση «επιδιώκει ευρείες συναινέσεις, που μπορεί να αποδειχθούν ντόμινο για ευρύτερες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα».

Στο κλείσιμο τη συνέντευξη του ο Νίκος Φίλης μίλησε για τις προωθούμενες αλλαγές στο Γυμνάσιο λέγοντας πως το σχολικό έτος «θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα και μειώνονται οι ημέρες των εξετάσεων και κατά τρεις ώρες την εβδομάδα το ωρολόγιο πρόγραμμα».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC