Το μυστήριο της απαιτούμενης ώρας που πρέπει να μένει κάποιος στην μπανιέρα θέλησαν να λύσουν επιστήμονες από τη Βρετανία οι οποίοι έκαναν σχετική έρευνα.

Όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος, που πρέπει ο καθένας να βρίσκεται κάτω από το νερό καθώς η επιδερμίδα κανενός ατόμου δεν αντέχει τη μακρόχρονη έκθεση στο νερό.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό ίδρυμα αποδείχθηκε πως το ανθρώπινο δέρμα δεν αντέχει να βρίσκεται στο νερό πάνω από 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, αν αυτός ο χρόνος αυξηθεί θεωρείται πολύ πιθανό το δέρμα να γίνει υπερβολικά ξηρό και τότε τα προβλήματα να ξεκινήσουν.

Μάλιστα, ένας από τους επικεφαλής της έρευνας σημείωσε πως υπάρχουν φυσικά έλαια τα οποία παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Αν υπάρχει υπερβολική επαφή του δέρματος με το νερό αυτά τα έλαια απομακρύνονται και το δέρμα αφυδατώνεται και μάλιστα πολύ.

Οι ειδικοί τόνισαν πως εκτός από την διάρκεια του μπάνιου υπάρχει και θέμα με την συχνότητα του. Επισήμαναν δηλαδή πως αν κάνει κάποιος ντους πάνω από μια φορά το πολύ δύο φορές την ημέρα τότε από το δέρμα αφαιρούνται πολλά από τα ωφέλιμα βακτήρια. Γι΄αυτό άλλωστε οι επιστήμονες συνιστούν πάντα μετά το μπάνιο να γίνεται εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή γαλακτώματος σώματος.