Όλοι έχουμε ένα άτομο στην παρέα μας που πάντα είναι αργοπορημένο…σε όλα. Κι ενώ έχεις κανονίσει μαζί του στις 8 θα σε στήσει για ένα δυωράκι, έτσι από συνήθεια.

Όταν λέτε πως θα συναντηθείτε στις 8, αυτός καταλαβαίνει 10.  Θα σηκωθεί, θα ετοιμαστεί με πολύ αργούς ρυθμούς και θα έρθει να σε βρει.

αργοπορημένος

Είναι αυτός που πάντα πατάει αναβολή στο ξυπνητήρι, που πάντα όλο κάτι του τυχαίνει και γι΄αυτό αργεί, είναι αυτός που «σε ένα τεταρτάκι θα είμαι εκεί» και περνάει ένα μισάωρο (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Αν είσαι εσύ αυτός που δεν τα πάει και τόσο καλά με τον χρόνο έχουμε καλά νέα. Την επόμενη φορά που θα σου φωνάξει το αφεντικό ότι άργησες ζήτησε του μερικά λεπτά για να του εξηγήσεις πως οι αργοπορημένοι κερδίζουν στη ζωή!

αργοπορημένος

Η ασυνέπεια είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι επιτυχείς, δημιουργικοί και αισιόδοξοι.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει πως η γενική θετική προοπτική που έχουν αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή τους τους κάνει να πιστεύουν πως έχουν περισσότερο χρόνο στα χέρια του και γι’ αυτό είναι δύσκολο να τηρήσουν αυστηρές προθεσμίες.

Παρ’ όλο αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να επιτύχουν. Μια μελέτη μεταξύ των πωλητών έδειξε πως οι αισιόδοξοι τείνουν να πετυχαίνουν κατά 88% περισσότερες πωλήσεις από άλλους, καθώς εστιάζουν στη γενικότερη εικόνα αντί να αποσπούν την προσοχή τους με ασήμαντες λεπτομέρειες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι πιο χαλαροί και δημιουργικοί τύπου αντιλαμβάνονται διαφορετικά το χρόνο.

Μια μελέτη ζήτησε από μια ομάδα ερευνητών να μαντέψουν πόση ώρα είχε περάσει μετά από ένα λεπτό. Οι αργοπορημένοι πίστευαν ότι είχαν περάσει 77 δευτερόλεπτα ενώ οι άνθρωποι που είναι συνήθως στην ώρα είπαν 58 δευτερόλεπτα.

Αλλά στην τελική δεν φταίτε εσείς που αργείτε, φταίει ο άλλος που έρχεται νωρίς…