Το πρωινό ξύπνημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και ψυχοφθόρο ειδικά όταν δεν ανήκεις στην κατηγορία των “πρωινών τύπων”. Αν ανήκεις στην άλλη κατηγορία το πρωινό ξύπνημα είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει, απεχθάνεσαι τα ξυπνητήρια και ξυπνάς πάντα με νεύρα.

Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι που μπορούν να συνδέσουν το πρωινό ξύπνημα με την ευτυχία, να σου δώσουν ενέργεια και καλή διάθεση για όλη την υπόλοιπη μέρα. Και επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μπορείς να ξεκινήσεις σιγά -σιγά και θα σου γίνει ρουτίνα που δεν θα θες να αποχωριστείς!

Πιες νερό με άδειο στομάχι
Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου είναι να πιεις ένα ποτήρι με νερό. Αυτή η συνήθεια έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως η εξάτμιση των τοξινών και η επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Κάνε διαλογισμό
Δώσε 10-20 λεπτά στον εαυτό σου να διαλογιστεί. Έτσι θα διαχειριστείς το άγχος και θα σταθεροποιήσεις τη διάθεσή σου.

Χόρεψε
Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε. Ακόμα κι αν δεν έχεις καμία όρεξη πρωί πρωί ξεκίνα χαλαρά και μετά ο ενθουσιασμός θα έρθει από μόνος του. Άφησε τη μουσική να παίζει καθώς κάνεις την πρωινή σου ρουτίνα.

Φτιάξε μια λίστα
Φτιάξε μια σύντομη λίστα με όλα αυτά που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις focus σε αυτά που πρέπει να γίνουν και θα έχεις μια σαφή αίσθηση για το πως θα κινηθεί η μέρα σου.

Πήγαινε για τρέξιμο
Ξεκίνα με το τετράγωνο του σπιτιού και σταδιακά θα τρέχεις όλο και περισσότερο. Αυτό θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σου ενώ θα αναπτύξεις μια αυτοπειθαρχία.

Bonus: Θα πάρεις φρέσκο αέρα και θα ξυπνήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ξύπνα νωρίτερα
Βάλε το ξυπνητήρι σου κάθε μέρα πέντε λεπτά νωρίτερα. Δεν θα πάθεις τίποτα για πέντε λεπτά. Αντιθέτως, θα ενισχύσεις την αυτοπειθαρχία σου ενώ μελέτες δείχνουν πως έτσι αυξάνεται και η παραγωγικότητά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι ψυχή έχουν πέντε λεπτά;

Κάνε μια περιποίηση
Και δεν εννοώ ολόκληρο beaute πρωί πρωί. Αλλά κάνε ένα ντους, βούρτσισε τα δόντια σου, βάλε τα αγαπημένα σου ρούχα και είσαι έτοιμος για την επιτυχία!