Εκνευρίζεσαι όταν οι φίλοι σου αργούν στα ραντεβού σας και θες να βρεις τρόπο να τους σταματήσεις τη συγκεκριμένη κακή συνήθεια. Αν σου λέγαμε, όμως, ότι σύμφωνα με έρευνες το σύνδρομο χρόνιας αργοπορίας έχει περισσότερους οπαδούς από τους φίλους και γνωστούς θα ένιωθες καλύτερα. Θα αποδεχόσουν πώς είναι μια «ασθένεια» και θα τους συγχωρούσες;

Σε πρόσφατη, λοιπόν, μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 εθελοντές, αποδείχθει ότι το 17% της παγκόσμιας κοινωνίας πάσχει από σύνδρομο χρόνιας αργοπορίας. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν θέμα με το χρόνο και αργούν στα ραντεβού τους συνήθως 20 ολόκληρα λεπτά.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τα συγκριμένο ζήτημα με το χρόνο είναι άτομα με παρόμοια στοιχεία αποπροσανατολισμού στη συμπεριφορά τους, αγχώδεις τάσεις και δυσκολίες με τον αυτοέλεγχο.

Οι ερευνητές, πάντως, λένε ότι υπάρχει λύση! Το σύνδρομο χρόνιας αργοπορίας μπορεί να αντιμετωπιστεί αν φυσικά ο ασθενής θέσει αυστηρά χρονικά περιθώρια στον εαυτό του και αποφασίσει να καταγράφει πόση ώρα του χρειάζεται για να κάνει κάτι προγραμματίζοντας έτσι σωστά το χρόνο του.

Η επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι: «Η επαναλαμβανόμενη αργοπορία αποτελεί σύμπτωμα υποκείμενων διαταραχών, όπως το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και η κατάθλιψη, αλλά θα μπορούσε να είναι απλώς συνήθεια και όχι ιατρικό πρόβλημα».