Ανά καιρούς σου έχουμε πει αρκετά για τα έξυπνα παιδιά και το πώς η ευφυΐα τους επηρεάζεται ακόμα και από την ημερομηνία της γέννησής τους. Έτσι, αυτή τη φορά ήρθαμε να σου φανερώσουμε πώς αν το δικό σου παιδί λέει ψέματα έχει πολλές πιθανότητες στο μέλλον να διακριθεί για τις επιδόσεις του σχολείο αλλά και στο Πανεπιστήμιο.

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά αν ένα παιδί λέει ψέματα ειδικά στην ηλικία των 2 ετών έχει περισσότερες πιθανότητες να διανύσει ένα λαμπρό μέλλον στην εργασία του. Πώς, όμως, εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα η ικανότητα ενός παιδιού να λέει ψέματα σε τόσο μικρή ηλικία είναι ένα καλό σημάδι για τις λειτουργίες του εγκεφάλου του. Αυτό σημαίνει πώς ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς από το φυσιολογικό.

Το παιδί αυτό που έχει φαντασία και τη χρησιμοποιεί για τα ψέματα του, θα σταθεί πιο σύντομα στα πόδια του σε σχέση με τα υπόλοιπα συνομήλικα παιδιά και στην ενήλικη του ζωή του μπορεί να διαπρέψει στον τομέα των γραμμάτων ή των τεχνών. Αν μπορέσει και καλλιεργήσει σωστά το μυαλό του θα χαρίσει στους γονείς του πολλές συγκινήσεις και φυσικά θα διαπρέψει στον τομέα που θα επιλέξει.

Συμβουλή!

Αν πιάσεις το παιδί σου να λέει ψέματα, πριν τσαντιστείς μαζί του και σκεφτείς να το τιμωρήσεις, σκέψου πώς το μικρό σου αγγελούδι μπορεί αν είναι ο νέος Αϊνστάιν που εσύ έφερες στον κόσμο.