Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά περίεργο αλλά ναι, είναι αλήθεια! Οι έξυπνοι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που σίγουρα ξέρουν περισσότερα.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από το London School of Economics αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερο IQ αγαπούν τα ποτά και καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από όσους δεν είναι και τόσο έξυπνοι.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα αυτή οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν και εξέτασαν την ζωή χιλίων ατόμων. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι ήταν αυτοί που είχαν πιο έντονη κοινωνική ζωή, περισσότερους φίλους και έτσι λόγω των περισσότερων κοινωνικών υποχρεώσεων τους στις εξόδους τους κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ από τους υπόλοιπους.

Η θετική συσχέτιση μεταξύ του μορφωτικού επιπέδου και της κατανάλωσης αλκοόλ σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας επηρεάζει πιο πολύ τις γυναίκες και λιγότερο τους άντρες. Οι γυναίκες, λοιπόν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν εθισμό στο αλκοόλ αφού δεν θέτουν στον εαυτό τους όρια και σχεδόν ποτέ δεν έχουν μέτρο.

Το 68,4% των αντρών που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο Πανεπιστήμιο που πήραν μέρος στην έρευνα περιγράφουν τους εαυτούς τους λέγοντας ότι είναι συχνοί χρήστες οινοπνευματώδη ποτών ενώ όσοι δεν έχουν λάβει δευτεροβάθμια εκπαίδευση κρατούν το ποσοστό τους πιο χαμηλά μόλις στο 35,2%.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.