Έχεις παρατηρήσει ότι ο σύντροφος σου ή ακόμα και ο κολλητός σου ανήκει στην κατηγορία των ατόμων που βγάζουν συνεχώς selfies. Ξέρεις, όμως, ότι αυτό είναι κάτι που το κάνουν όσοι έχουν τάσεις ψυχοπάθειας και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν ειδικοί επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες;

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έρευνα ψυχολόγων που διεξήχθη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο αυτό ισχύει καθώς, η εμμονή που έχουν πολλοί άντρες να βγάζουν συνεχώς selfies είναι ένα τυπικό γνώρισμα της ψυχοπάθειας.

Οι άντρες που βγάζουν συνεχώς selfies είναι νάρκισσοι αλλά και συνήθως πολύ παρμορμητικοί ενώ, τους λείπει το αίσθημα της συναίσθησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ασθενείς που πάσχουν από ψυχοπάθεια.
selfi-ipop.gr

Πώς, όμως, έβγαλαν το συμπέρασμα για όσους βγάζουν συνεχώς selfies οι επιστήμονες;

Οι ερευνητές πήραν δείγμα 200 αντρών που ασχολούνται συνεχώς με τα social media και τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο. Στην συνέχεια, τους έβαλαν να μιλήσουν με ψυχολόγους και έτσι απέδειξαν αυτό που πίστευαν από την αρχή.
selfie1-ipop.gr

Σημείωση!

Το 41% των αντρών που βγάζουν συνεχώς selfies και τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης που είναι κύριο γνώρισμα της ψυχοπάθειας.

Μία από τις ερωτήσεις που περιείχε το ερωτηματολόγιο των επιστημόνων αναφέρονταν στην επεξεργασία των φωτογραφιών και οι απαντήσεις μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Το 68% των αντρών που βγάζουν συνεχώς selfies δεν ανεβάζουν τις πρωτότυπες αλλά τις επεξεργάζονται με ειδικά προγράμμα που έχει το κινητό τους ή ο υπολογιστής τους.