Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι υπογραφές που έχουν μαζευτεί προκειμένου να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία με στόχο την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Μέχρι τις 13:20 ώρα Ελλάδος περισσότεροι από 1.092.700 είχαν υπογράψει στο Ίντερνετ για το δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα μάλιστα να “πέσει” σε κάποια φάση το σύστημα.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για να εισαχθεί στη Βουλή συζήτηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος χρειάζονται μόλις 100.000 υπογραφές.
Η συγκεκριμένη κίνηση ξεκίνησε απ’ τους Λονδρέζους οι οποίοι ζήτησαν απ’ την Δήμαρχό τους να κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο για να παραμείνει στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες ζήτησαν απ’ τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν «να κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο και να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Λονδίνο είναι μια διεθνής πόλη και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης».
Ο Δήμαρχος δημοσίευσε κείμενο με το οποίο ζητά το Λονδίνο να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις της εξόδου από την ΕΕ. «Είναι κρίσιμο το Λονδίνο να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία των επαναδιαπραγματεύσεων».