Δεν άργησαν να αρχίσουν τα όργανα στη Βουλή την ώρα που πραγματοποιείται η συζήτηση για την τροπολογία των τηλεοπτικών αδειών. Ένταση προκλήθηκε έπειτα από επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την τροπολογία είπε απευθυνομένος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πως η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και το αιτιολόγησε λέγοντας:

Η τροπολογία είναι αντισυνταγματική γιατί η σχετική αρμοδιότητα θα έπρεπε να δοθεί στη Βουλή

Ο πρώην Υπουργός, όμως, δεν έμεινε εκεί και συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος απευθυνόμενος στον κ. Παππά: «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το κοινοβούλιο, κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε».

Πολλοί από τους βουλευτές, μαζί ο κ. Παππάς σηκώθηκαν όρθιοι και διαμαρτυρήθηκαν για όσα είπε ο πρώην Υπουργός φωνάζοντας: «Ντροπή».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όμως, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά άρχισε να φωνάζει: «Να κάτσεις κάτω. Να ανέχεσαι τον διάλογο» στον ήδη εξαγριωμένο Νίκο Παππά ο οποίος συνέχισε να φωνάζει λέγοντας μεταξύ άλλων στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. «Να ανέχεσαι το διάλογο. Εσυ να ντρέπεσαι! Άσχετε! Είσαι άσχετος και μπλέκεις το κοινοβούλιο! Να κάτσεις κάτω! Άσχετε! Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά! Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις», απάντησε και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος για να ακούσει από τον υπουργό Επικρατείας: «Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά!».

Τους τόνους προσπάθησε να ρίξει ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος με παρέμβαση του σημείωσε πως δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας στην τροπολογία και δε δίστασε να κατηγορήσει την αντιπολίτευση πως βάζει φρένο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή.