Ξεκίνησαν πειθαρχικοί έλεγχοι εις βάρος ανώτατων δικαστικών. Αρχικά, κάτω από απόλυτη μυστικότητα, είναι σε εξέλιξη έλεγχος σε βάρος του Νίκου Λεοντή, Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία και για τον Ισίδωρο Ντογιάκο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Ο Νίκος Λεοντής έχει εις βάρος του κατηγορία ότι ήταν Πρόεδρος για 14 χρόνια στο δευτεροβάθμιο αθλητικό δικαστήριο. Ωστόσο, ο νόμος ορίζει ότι προεδρεύει δικαστής που έχει το βαθμό του Προέδρου Εφετών. Η υπόθεσή του έχει περάσει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Στο Ανώτατο Πειθαρχικό προεδρεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την άλλη, έχει ξεκινήσει και ο πειθαρχικός έλεγχος για τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Αφορμή ήταν η σύγκληση Ολομέλειας Εφετών αλλά και η πειθαρχική δίωξη εκ μέρους του Νίκου Παρασκευόπουλου εις βάρους του Προέδρου του Συμβουλίου Επιθεώρησης. Ο συγκεκριμένος καλείται να κρίνει τελικά τα πειθαρχικά των κ.κ. Λεοντή και Ντογιάκου.

Η Βασιλική Θάνου σε έγγραφο κατηγορεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο πως “Χρησιμοποιεί την Ολομέλεια για το προσωπικό του ζήτημα της παροχής εξηγήσεων”.

Photo: Nick Paleologos / SOOC