Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη που αφορά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin, στην οδό Σταδίου. Θυμίζουμε, πως η εν λόγω επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κόστισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας.

Να σημειωθεί, πως η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Marfin κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο περιθώριο της ψήφισης του πρώτου μνημονίου και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2010.

Μετά από την επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας, οι φερόμενοι ως δράστες επιτέθηκαν εν συνεχεία στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι;

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου αναμένεται τη Δευτέρα να καθίσουν οι 34χρονοι Θεόδωρος Σίψας και Παύλος Αντρέεβ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρώτος εκ των φερόμενων ως δράστες κατηγορείται πως ευθύνεται για τον εμπρησμό στην τράπεζα, ενώ ο δεύτερος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επισημαίνει συγκεκριμένα, πως και στις δύο αυτές επιθέσεις εμπλέκονται ακόμη πέντε άγνωστα άτομα.

Με ποια αδικήματα έρχονται αντιμέτωποι οι κατηγορούμενοι;

Αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Να θυμίσουμε, πως τη ζωή τους στην επίθεση έχασαν η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια αλλά και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.