Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέα θα σχηματιστεί άμεσα δικογραφία, έτσι ώστε να εντοπιστούν αλλά και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων στο Σύνταγμα

Την ιδία στιγμή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως άφησαν για λίγο τα μνημόνια στην άκρη και ξεκίνησαν νέα αντιπαράθεση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, βουλευτή της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η ομάδα που προπηλάκισε τον βουλευτή φώναζε το σύνθημα: «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», ένα σύνθημα συνδεδεμένο με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του λέγοντας πως “Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας”.

Ο κ. Φίλης με τη σειρά του, από το βήμα της Βουλής, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι “θέλω να εκφράσω την συμπάθεια μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος αλλά και ο κ.Βαρβιτσιώτης” ενώ έκανε λόγο για “μανία της ακροδεξιάς, η οποία χειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων με τρόπο τραμπούκικο και φασιστικό”.

Σχετικά με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εξής άποψη μέσω της Όλγας Γεροβασίλη:

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς.

Η απάντηση από τη ΝΔ δεν άργησε να έρθει, η οποία έκανε λόγο ότι “Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αποπέμψει τον Νίκο Φίλη, με τον Ε. Μεϊμαράκη να υπογραμμίζει “Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει…Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός -των επεισοδίων- είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση”.

Τι ζήτησε ο κ. Κουμουτσάκος μέσω twitter;

Με ένα tweet ο κ. Κουμουτσάκος ζητά να γίνει άμεση σύλληψη των δραστών της φασιστικής επίθεσης.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC