Στους δρόμους βγαίνουν ξανά ανήμερα της Τσικνοπέμπτης οι πυροσβέστες οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα συμμετέχουν οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας οι οποίοι βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από τις 9 Φεβρουαρίου.

Το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Η εν λόγω τροπολογία ορίζει ότι «παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται».

 

Πάγιο αίτημά των πυροσβεστών παραμένει η ψήφιση τροπολογίας με την οποία θα καταστεί εφικτή η μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Παράλληλα, οι διαμαρτυρόμενοι εξηγούν, πως δεν επιθυμούν απλά την παράταση των συμβάσεων τους για τρία επόμενα χρόνια, όπως, δηλαδή σημειώνεται σε σχετικό προσχέδιο το οποίο έχουν στην διάθεσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να βάλουν στο μαχαίρι τον πολύπαθο κλάδο μας.

Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους πρωί τα ξημερώματα, χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους».

Διαβάστε επίσης:

Η Κυβέρνηση καταθέτει διάταξη για τους πυροσβέστες 5ετούς θητείας

photo:Eurokinissi