Στην σύλληψη 10 ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο προχώρησαν την Πέμπτη οι Αρχές της Βραζιλίας.

Οι ύποπτοι φέρεται να είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και ήταν έτοιμοι να αγοράσουν όπλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας.

Την ίδια στιγμή ο προσωρινός Πρόεδρος της χώρας συγκάλεσα έκτακτα υπουργικό συμβούλιο. Η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των 10 νεαρών έγινε σε 9 πολιτείες, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Δικαστήριο της πολιτείας Παρανά, στη νότια Βραζιλία τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ομάδα που συνελήφθη είχε σκοπό να κάνει χρήση όπλων και τακτικών ανταρτοπολέμου για να κάνει επιθέσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι την Τετάρτη συναγερμός είχε σημάνει στην Βραζιλία καθώς υπήρχαν έντονοι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μια ισλαμιστική οργάνωση στην χώρα ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters η ομάδα «Ansar al-Khilafah Brazil» ανακοίνωσε πως είναι ακόλουθος του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί.

Photo: AAP