Δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμείς λιώσαμε στα γέλια μόλις ανακαλύψαμε τα συγκεκριμένα βραβεία! Τα βραβεία Δαρβίνου, είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε στο ίντερνετ και τιμά την ανθρώπινη βλακεία! Για να κερδίσεις υποψηφιότητα για αυτό το βραβείο πρέπει να βελτιώσεις την γονιδιακή δεξαμενή της ανθρωπότητας, εν ολίγοις ή να έχεις πεθάνει από ατύχημα ή να αφήσεις τον εαυτό σου στείρο- επίσης από ατύχημα!

Κάποιες από τις βραβεύσεις για να καταλάβεις ήταν ένας τρομοκράτης που παγίδεψε φάκελο, δεν έβαλε αρκετά γραμματόσημα και όταν του επεστράφη ο φάκελος τον άνοιξε και τελικά πέθανε (seriously!;!) και ένας άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα όπλο-στυλό για να αποδείξει στους φίλους του ότι είναι αληθινό (!).

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα βραβεία και να διεξάγουν μια έρευνα με την εξής ερώτηση: Ποιοι είναι πιο ηλίθιοι; Οι άνδρες ή οι γυναίκες; Τα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Medicine, καθιστούν τους άνδρες νικητές της βλακείας! (καλά εμείς οι γυναίκες το ξέραμε ήδη αυτό δεν περιμέναμε μια έρευνα να μας το αποδείξει!). Από τα 318 περιστατικά τα 282 ανήκαν σε άνδρες και μόλις τα 36 σε γυναίκες! (Όπως και να έχει ευχαριστούμε τους επιστήμονες που μας έδωσαν επιστημονική απάντηση στο ότι οι άνδρες είναι οι χαζοί της ιστορίας!)

Πάντως στα βραβεία Δαρβίνου, υπάρχουν πολλές -έως και πάρα πολλές- υποψηφιότητες, και εμείς σου παραθέτουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας! Θα μπορούσαμε να σου παραθέσουμε εκατοντάδες γιατί υπάρχουν… αλλά είπαμε να φανούμε μετρημένοι και να παρουσιάσουμε λίγες.

  1. Άνδρας αποφάσισε να φτιάξει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, κόβοντας μια χειροβομβίδα με ηλεκτρικό πριόνι! (Κάτι μας λέει ότι έγινε ωραίο πυροτέχνημα! Που πήγε μετά την έκρηξη; Εδώ, εκεί, παραπέρα…)
  2. Άνδρας αποφάσισε να παλέψει με λιοντάρι χωρίς κανένα όπλο και κανένα προστατευτικό! (Ο Ηρακλής ήταν μύθος μαν…)
  3. Άνδρας αγόρασε λάμπα που είχε λάβα μέσα! Περίμενε να ζεσταθεί αλλά επειδή αργούσε αποφάσισε να την βάλει στον φούρνο για να ζεσταθεί πιο γρήγορα! Μπουμ! (Αυτός πρέπει να πάρει και Νόμπελ!)
  4. Άνδρας ήπιε καταλάθος βενζίνη και μετά αποφάσισε να ανάψει τσιγάρο! (Το κάπνισμα σκοτώνει… κυριολεκτικά)
  5. Αμερικάνοι φοιτητές, πάρτυ σε αδελφότητα! Ένα εξυπνοπούλι είχε την φαεινή ιδέα να κλέψουν την σήμανση στοπ από τους δρόμους της γειτονιάς. Κατάφεραν να μαζέψουν 27 στοπ. Στον γυρισμό στο πάρτυ τους παρέσυρε ένα αμάξι και σκοτώθηκαν. Είχαν παραβιάσει στοπ αλλά δεν το είδαν γιατί είχαν μαζέψει την πινακίδα. (Ακόμη γελάμε στο γραφείο δεν υπάρχει σχόλιο.)

Και όταν ο Αϊνστάιν έλεγε ότι η βλακεία είναι ατελείωτη ήξερε πολύ καλά ο άνθρωπος τι έλεγε! Και κάπου εδώ μήπως να αναρωτηθούμε αν είμαστε κακοί που γελάμε με αυτό το πράγμα; (σιωπή για σκέψη)….(τέλος σιωπής) Όχι αυτοί είναι ηλίθιοι! (ακόμα γελάμε στο γραφείο να ξέρεις)