Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη τόσο το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όσο και το άρθρο το οποίο αναφέρεται στη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως στην ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε η Χρυσή Αυγή, συμμετείχαν 230 βουλευτές.

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 210 βουλευτές από τη δικομματική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Την ίδια στιγμή κατά ψήφισαν οι 20 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Πώς ψήφισαν;

Επί της αρχής ακούστηκαν 210 «ναι» και 20 «όχι».

Ενώ επί του άρθρου 35 που αναφέρεται στο τέμενος ειπώθηκαν 206 «ναι», 24 «όχι».

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης;

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την υπερψήφιση από τη Βουλή της διάταξης η οποία ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σχολίασε μάλιστα πως αποτελεί «ένα αποφασιστικό βήμα στο πεδίο των Δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα στο αυτονόητο δικαίωμα άσκησης της θρησκευτικής λατρείας σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας των πιστών, έτσι όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και τις Διεθνείς Συνθήκες».

«Εγώ και η δημοτική μας παράταξη, Δικαίωμα στην Πόλη, έχουμε υπερασπιστεί από την πρώτη στιγμή με θάρρος, χωρίς περιστροφές, υπεκφυγές και αστερίσκους, την ανάγκη δημιουργίας Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, δεν πρέπει να υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση» επισήμανε σε δήλωσή του.

photo: Alexandros Michailidis / SOOC