Νέες εκκλήσεις για Grexit έρχονται απ’ το εσωτερικό της Γερμανίας, με βουλευτή του κόμματος της Angela Merkel να ζητά “φιλικό Grexit”, λέγοντας πως η ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Την ίδια στιγμή ο Γερμανίος ΥΠΟΙΚ, W. Schäuble, δηλώνει ότι είναι πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Christian von Stetten, υπογράμμισε ότι παρά τις εκλογές στη Γερμανία, «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη με έναν τρόπο φιλικό».

Στα πλαίσια της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Rheinischen Post», ο von Stetten εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας δεν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το χρέος της, ούτε και τους συμφωνηθέντες στην αρχή τόκους. «Γι’ αυτό και η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση».

Ο Schäuble δηλώνει γενναιόδωρος με την Ελλάδα

Την άποψη ότι είναι πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα εξέφρασε ο Wolfgang Schäuble, απορρίπτοντας τις κατηγορίες εις βάρος του για τη σκληρή του στάση και τις παράλογες απαιτήσεις του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Spiegel, o Schäuble δήλωσε ακόμα ότι θα σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα εάν ο Α. Τσίπρας εφαρμόσει το 60% όσων έχει υπογράψει.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εφαρμόσει το 60% από αυτά που υπέγραψε τότε η Ελλάδα θα σημειώσει πρόοδο. Δεν αποτελεί ισχυρογνωμοσύνη να επιμένει κανείς στην τήρηση συμφωνιών και κανόνων