Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν το απόγευμα ου Σαββάτου με σύνθημα κατά του ρατσισμού στη Βοστόνη. Μία εβδομάδα μετά τις ταραχές στο Charlottesville η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη στις ΗΠΑ.

Κάλεσμα για μια ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυναν οι αντιρατσιστικές οργανώσεις υπέρ της «ελευθερίας του λόγου», έπειτα από την υπόσχεση μιας οργάνωσης για ένωση των συντηρητικών που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά.

Περίπου 4.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι (τοπική ώρα) του Σαββάτου με μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, ενώ κατέβαιναν την οδό Τρέμοντ με κατεύθυνση την πλατεία Μπόστον Κόμον, όπως μεταδίδει από την περιοχή ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μια διαδηλώτρια που ταξίδεψε από το Μάλντεν, στα βόρεια περίχωρα της Βοστόνης, δηλώνει: «Είναι καιρός να κάνουμε κάτι».

Βρισκόμαστε εδώ με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που αντιστέκονται

Τις εκκλήσεις για ηρεμία, ενέτειναν η αστυνομία και οι δημοτικές αρχές, έπειτα από τις διαδηλώσεις στο Charlottesville το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Βιρτζίνια.

«Δεν θα ανεχθούμε την παραμικρή βία» προειδοποίησε σήμερα με μία ανάρτηση στο Twitter, ο δήμαρχος της Βοστόνης, Μάρτι Ουόλς.

«Ζητάω από όλο τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά και να σεβαστεί την πόλη μας (?) Είμαστε ενωμένοι κατά της μισαλλοδοξίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τους διαδηλωτές των δύο συγκεντρώσεων, έχουν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 500 αστυνομικοί.

 

 

 

Photos:  AP