Σε δηλώσεις βόμβα προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. Ο J. Dijsselbloem υποστήριξε ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad, ο Dijsselbloem, μιλώντας την Τρίτη στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε την άποψη ότι εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Πρόκειται για την  πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Eurogroup προχωράει σε μια τέτοια δημόσια δήλωση. Μέχρι πρότινος απλώς εξέφραζε την άποψη ότι η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο J. Dijsselbloem πρόσθεσε ότι η δουλειά του ως επικεφαλής του Eurogroup είναι να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων των πλευρών, από πολιτικής και οικονομικής πλευράς.

Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΔΝΤ να αποχωρήσει απ’ το πρόγραμμα.

Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν

Photo: Reuters