Μέσα στην ημέρα αναμένεται να βγει απ’ την εντατική ο Λουκάς Παπαδήμος και να μεταφερθεί σε δωμάτιο του δέκατου ορόφου του Ευαγγελισμού. Ο πρώην Πρωθυπουργός παραμένει στη ΜΕΘ απ’ την περασμένη Πέμπτη, όποτε και δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση.

Το δωμάτιο στο οποίο θα μεταφερθεί ο κ. Παπαδήμος έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά απ’ την Αντιτρομοκρατική. Την Κυριακή, ο Λ. Παπαδήμος υπεβλήθη σ’ έναν ακόμα καθαρισμό του τραύματός του στον δεξί μηρό. Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς του, η πορεία της αποθεραπείας του εξελίσσεται ομαλά.

Θυμίζουμε πως πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι ο παγιδευμένος φάκελος ελέγχθηκε απ’ τα μηχανήματα της Βουλής, ενώ ο φερόμενος ως αποστολέας έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαίωσε την κατάθεση του αρχιφύλακα της φρουράς του Λ. Παπαδήμου, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής.

Οι κάμερες της Βουλής έδειξαν τον αστυνομικό την ώρα που πήγαινε την αλληλογραφία, την οποία είχε παραλάβει απ’ το σπίτι του Λ. Παπαδήμου, για έλεγχο στα μηχανήματα.

Η Αστυνομία διευκρίνισε πως οι φάκελοι δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι’ αυτό και δεν υπήρχαν στον φάκελο οι ειδικές σφραγίδες, όπως στις άλλες επιστολές.

Ο υπάλληλος της Βουλής που είχε βάρδια αναμένεται να εξεταστεί απ’ την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν ανιχνεύτηκαν τα εκρηκτικά που υπήρχαν εντός του φακέλου.

Μόλις ο Λ. Παπαδήμος είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, θα ρίξει «φως» στην υπόθεση και θα λύσει κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τον παγιδευμένο φάκελο.

Photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ