Τη βεβαιότητα του, πως δεν θα υπάρξει καμία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων εξέφρασε για ακόμα μια φορά την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη διαπραγματεύση με τους Θεσμούς για την πορεία των εργασιακών.

Σημειώνεται, πως ο Γ. Κατρούγκαλος για ακόμα μια φορά επανέλαβε την εκτίμηση του ότι:

Η διαπραγματεύση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, θα καταλήξει όμως θετικά για τα συμφέροντά μας, καθώς θα υπερασπιστεί περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα

Και παράλληλα εξήγησε: «Το ζήτημα είναι πόσο εκτεταμένη θα είναι η επιτυχία μας στην αναστροφή της απορρύθμισης».

Για τον Ντ. Τραμπ:

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ εκτιμώντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στα ελληνοτουρκικά» και σημείωσε, πως «ο Τραμπ θα είναι ένας πιο απομονωτιστής Πρόεδρος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, σχολιάζοντας, πως «ο Β.Σόιμπλε είναι σταθερός στις απόψεις του. Είναι ο πατριάρχης των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο. Δεν εχει την αποκλειστική ευθύνη στη χώρα του για τη χάραξη της πολιτικής».

«Τα δύο μετωπα που ανέκαθεν υπήρχαν στην Ευρώπη, δηλαδή η επιμονή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και η εμμονή στη λιτότητα, όχι μόνο είναι πλέον πιο διακριτά, αλλά αρχίζουν και ανατρέπονται οι ισορροπίες» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC