Δεν πέρασε λίγη ώρα απ’τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι “το κόμμα που καθοδηγείται από τον κύριο Βενιζέλο, δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούργιο” στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να απαντήσει στο ίδιο ύφος…

“Με το μνημόνιο του γλείφει εκεί που έφτυνε και παρακαλάει να συμπληρωθεί το PSI και τα συνακόλουθα μέτρα”, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για να συνεχίσει λέγοντας ότι “αυτό και μόνο δείχνει είτε ότι τελεί σε απόλυτη σύγχυση, είτε ότι είναι ανερυθρίαστος και ωμός ψεύτης. Είτε και τα δυο” τόνισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

Όποιος αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θεωρούσε και θεωρεί πάντα εμένα ως το βασικό εμπόδιο στην τυχοδιωκτική του διαδρομή, που ήδη έβλαψε βαθιά τη χώρα, μπορεί να δει το βίντεο με τις κοινοβουλευτικές ομιλίες μου από τις ευρωεκλογές έως σήμερα, αλλά και τις τοποθετήσεις μου τα τελευταία πέντε χρόνια και να θυμηθεί ή να αναζητήσει τι έλεγε και τι έκανε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί πολύ εύκολα ποιος έλεγε και λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Ποιος αγωνιζόταν και αγωνίζεται στο όνομα του εθνικού συμφέροντοςκαι ποιος έπαιζε και παίζει στο όνομα της μικροκομματικής ιδιοτέλειας. Ποιος έλεγε και λέει με ακρίβεια πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως χώρα και ποιος δεν είχε ούτε έχει καμία αίσθηση των συσχετισμών, των κινδύνων και της διεθνούς πραγματικότητας. Ποιος προειδοποιούσε για την επικείμενη πρόσκρουση στα βράχια και ποιος οδήγησε τη χώρα στα βράχια.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “προσβάλει τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα στελέχη του, που από θέσεις κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά υπεύθυνες μετείχαν σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια, όταν εστιάζει τις επιθέσεις του σε εμένα”.

Και τέλος ο κ. Βενιζέλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας:

Το άκρως απίθανο είναι ότι τώρα που ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει όλες τις προσδοκίες του για το δημόσιο χρέος στην εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 και στη συμπλήρωση του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης που επιτεύχθηκε το 2012, επιτίθεται και πάλι λεκτικά στα όσα έγιναν τότε με άξονα το PSI.