Βενεζουέλα: Δύο νεκροί εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας

LIKE US ON FACEBOOK

Νεκρός έπεσε ένας ακτιβιστής και ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης, από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα.

Αιματηρές κρίνονται οι διαδηλώσεις που γίνονται σήμερα στη Βενεζουέλα, οι πολίτες της οποίας καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, νωρίτερα οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι δολοφονήθηκε ένας υποψήφιος μέσα στο σπίτι του την παραμονή της κάλπης.

Ο Ρικάρντο Κάμπος, γραμματέας νεολαίας του αντιπολιτευόμενου κόμματος Acción Democrática party, έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς κατά την διάρκεια διαδήλωσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εκλογές είναι όλοι φιλοκυβερνητικοί, καθώς η αντιπολίτευση απέχει από τη διαδικασία, ως ένδειξη καταγγελίας για την απόπειρα δικτατορικής διαιώνισης της εξουσίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο ίδιος είχε νωρίτερα βέβαιος για την εκλογική νίκη είχε δηλώσει ότι:

«Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη Συντακτική Συνέλευση. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα».

Ο Maduro πέτυχε τον στόχο του παρά τις διαδηλώσεις των πολιτών της Βενεζουέλας οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του απ’ την εξουσία.

Στη συγκρότηση συντακτικής συνέλευσης που θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος, στοχεύουν οι εκλογές

Ταυτόχρονα όμως, το νέο σώμα θα μπορεί να διαλύσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή, που είναι υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και να νομοθετεί και να μεταθέτει προγραμματισμένες εκλογές.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved