Βενεζουέλα: «Επιπόλαιη η απειλή για στρατιωτική επιλογή» του Trump

LIKE US ON FACEBOOK

Για απειλή της σταθερότητας της Λατινικής Αμερικής κατηγορεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, μετά την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που βρίσκεται η χώρα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, σε ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolá Maduro, είπε: «Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Donald Trump  στοχεύει στο να οδηγήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, μόνιμα, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας».

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε τη συμπαράσταση της στον Nicolás Maduro, μιλώντας για αισχρές απειλές του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέφερε τη πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.

«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του κ. Trump εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι η Συντακτική Συνέλευση «θα ενεργήσει για να συντροφεύσει» τον πρόεδρο Maduro στην άμυνα της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι νωρίτερα ο Donald Trump είχε δηλώσει ότι: “Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά, ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν”.

Παράλληλα, τα κράτη μέλη της Mercosur απορρίπτουν τη πιθανότητα χρήσης βίας στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα μόνα αποδεκτά μέσα για την προώθηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, είναι ο διάλογος και η διπλωματία.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved