Σε Βενετία μετατράπηκε η πόλη Τάραντα στην νοτιοανατολική Ιταλία και ένας νεκρός από την κακοκαιρία είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, μεγάλες οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν, δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και η πυροσβεστική δέχθηκε αμέτρητες κλήσεις πολιτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, όμως, πέρα από τις υλικές ζημιές, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, οντά στο Μπενεβέντο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης, ένας υπάλληλος της ιταλικής εταιρίας ηλεκτροδότησης Ένελ έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στο δίκτυο. Ο άτυχος υπάλληλος έπεσε από την σκάλα που είχε τοποθετήσει, από ύψος έξι μέτρων, λόγω, του ισχυρού ανέμου και ο θάνατός του, παρά την άμεση παρέμβαση των γιατρών, ήταν ακαριαίος.

Ταυτόχρονα, στην πόλη του Τάραντα μονάδες του μεγάλου χαλυβουργείου της Ίλβα πλημμύρισαν και η παραγωγή διεκόπη, ενώ μεγάλος αριθμός των εργαζόμενων αδυνατούν να φτάσουν ή να φύγουν από τους χώρους εργασίας.

Λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις της πόλης με την υπόλοιπη Ιταλία και οι τοπικές αρχές, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με νέα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων.