Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν απ’ το Street Mode στη Θεσσαλονίκη, με το φεστιβάλ φέτος να είναι πιο ανανεωμένο από ποτέ! Το μουσικό κομμάτι μεγάλωσε και θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες το πρώτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου (1-2-3 του μήνα).

Φυσικά, το “street” στοιχείο παραμένει στη βάση του Street Mode και για ακόμα μια χρονιά άτομα απ’ τον χώρο του parkour, του graffiti, του street dance, του bmx, του skateboarding θα παρελάσουν το τριήμερο απ’ την συμπρωτεύουσα!

Ο Γιάννης Ευσταθίου, διοργανωτής του Street Mode Festival, μας βάζει σε “street mood”, λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη!

 1. Τι καινούριο περιμένουμε φέτος απ’ το Street Mode;
 2. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι η πληθώρα των ονομάτων στις μουσικές συναυλίες, το οποίο ξεχωρίζει κάποιος πρώτα όταν δει τι θα γίνει φέτος στο Street Mode. Πέρυσι είχαμε 17 ονόματα και φέτος πήγαμε στα 55! Μέχρι πέρυσι το φεστιβάλ είχε μια συγκεκριμένη δομή, ότι δηλαδή γίνονται δράσεις την ημέρα και το βράδυ ορισμένες συναυλίες. Πλέον, περνάμε σ’ ένα άλλο μοντέλο, που μοιάζει περισσότερο μ’ εκείνα του εξωτερικού: Θα έχουμε τέσσερα stages, όπου θα παίζουν παράλληλα οι καλλιτέχνες και θα έχει πάρα πολλές συναυλίες. Εκτός απ’ τις δύο βασικές σκηνές, θα έχουμε μια τρίτη, εναλλακτική σκηνή, η οποία θα είναι εσωτερική, στην Αποθήκη Γ’ και το καράβι, το οποίο θα είναι η τέταρτη σκηνή. Ουσιαστικά, το τέταρτο stage, το καράβι, θα κάνει βόλτες στον Θερμαϊκό, αλλά θα στέκεται και παράλληλα με τα stages. Επομένως θα μπορεί κάποιος να μπει στο καράβι, να παρακολουθήσει συναυλία, να κάνει βόλτα στον Θερμαϊκό και να επιστρέψει σε κάποιο άλλο stage!

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα κομμάτια του φεστιβάλ (parkour, street dance, graffiti κλπ) παραμένουν ίδια, αλλά τα βελτιώνουμε. Για παράδειγμα στον διαγωνισμό parkour μπορεί φέτος να έχουμε περισσότερες θέσεις για το Παγκόσμιο, καλύτερα βραβεία κλπ.

 3. Όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι θα δούμε αλλαγές;
 4. Φέτος για πρώτη φορά θα κάνουμε τρία μουσικά contests. Την Παρασκευή θα έχουμε διαγωνισμό με rock/ pop μπάντες, οι οποίες θα διαγωνιστούν για τρία βραβεία. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, έχουμε το “Road to Desertfest band contest”, πάλι με μπάντες, ενώ την τρίτη μέρα είναι ο διαγωνισμός hip hop, καθώς απορροφήσαμε το Thessaloniki Hip Hop Festival. Αυτά τα τρία contests είναι μια καινοτομία, καθώς πέρυσι υπήρχε μόνο ένα.
 5. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μεγαλώνει πολύ το μουσικό μέρος του Street Mode. Αυτό συμβαίνει επειδή προσελκύει και το περισσότερο κοινό;
 6. Εννοείται πως απ’ τη μια μεριά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ανταπόκριση του κόσμου, απ’ την άλλη τα υπόλοιπα κομμάτια του φεστιβάλ δεν μπορούν να πάνε πολύ παραπέρα. Στην ουσία στην Ελλάδα, η μουσική είναι ανεξάντλητη. Όταν κάνουμε contests, βλέπουμε τεράστια συμμετοχή από καλλιτέχνες. Στα υπόλοιπα είδη, ο αριθμός είναι πιο περιορισμένος. Για παράδειγμα, στο parkour γνωρίζουμε ότι υπάρχουν οι 20 καλοί, την επόμενη χρονιά ο αριθμός αυτός άντε ν’ ανέβει στο 25. Έτσι, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα.
 1. Υπάρχει κόσμος που έρχεται μόνο για τις συναυλίες στο Street Mode, ανεξάρτητα απ’ το γεγονός ότι δεν είναι ένα αποκλειστικά μουσικό φεστιβάλ;
 2. Ναι! Έρχονται όσοι είναι φαν ενός συγκεκριμένου συγκροτήματος, αλλά και όσοι είναι γενικά μουσικόφιλοι γιατί το Street Mode προσφέρει κάτι που δεν το έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα: Βλέπουν 18 μπάντες την ημέρα με 10 ευρώ εισιτήριο, ενώ μπορούν παράλληλα να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες δράσεις.
 1. Με το δεδομένο ότι το φεστιβάλ ανοίγει, αναμένετε και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου;
 2. Πέρυσι είχαμε πει ότι θέλουμε να έχουμε 15.000 και τελικά το ξεπεράσαμε και είχαμε πάνω από 20.000 κόσμο. Φέτος, λόγω της διαφορετικότητας σε σύγκριση με άλλα χρόνια, δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στις προβλέψεις μας, αλλά ιδανικά θα θέλαμε να φθάσουμε τους 30.000 κόσμο, δηλαδή 10.000 ανά ημέρα. Θέλουμε να είναι όσο το δυνατό πιο μοιρασμένος ο κόσμος, γι’ αυτό κι απλώνουμε πολύ το πρόγραμμα. Φυσικά, μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα να έχει μια όμορφη εμπειρία ο κόσμος που θα έρθει στο φεστιβάλ, να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά μια ευχάριστη ροή.
 1. Ποιο όνομα ξεχωρίζεις φέτος;
 2. Προσωπικά, μ’ αρέσουν πολύ οι My Sleeping Karma απ’ τη Γερμανία, είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και πάντα ήθελα να δω live. Δύο ακόμα μπάντες που ξεχωρίζω είναι οι Asian Dub Foundation και οι Senser, συγκροτήματα με τα οποία μεγάλωσα γι’ αυτό κι έχω άλλο δέσιμο!
Info!

Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη

Πότε; 1-2-3 Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια: 10 ευρώ/ ημέρα, 15 ευρώ το διήμερο, 20 ευρώ το τριήμερο

 

Διάβασε κι αυτό:

10 λόγοι για να μην χάσεις το Street Mode!