Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί πως “πλήρωσε” το ότι αγόρασε όπλα απ’ τους Ρώσους, εκτιμώντας πως αυτό δεν του το συγχωρούν οι Αμερικανοί, ενώ δήλωσε ανοιχτά πως σήμερα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή “Αυτοψία”, ο πρώην Υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών».

Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε πως «ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα. «Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας».

Ο πρώην Υπουργός μίλησε για ακόμα μια φορά για τα περί πολιτικής δίωξής του απ’ τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζοντας την άποψη πως έγινε «υπονόμευση» και «βρώμικος πόλεμος» σε βάρος του με σκοπό την εξόντωσή του.

Ο ίδιος συνέχισε για τον Κώστα Σημίτη λέγοντας πως άλλαξε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και η χώρα αγόρασε τα F16 ενώ από τις επιτροπές και τον ίδιο είχαν προταθεί τα F15, ενώ για ακόμα μια φορά χαρακτήρισε τον πρώην Πρωθυπουργό «Νονό», γιατί, κατά τον ίδιο, «παρενέβαινε στην εξέλιξη διαφόρων θεμάτων».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια δωροδοκίας του, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, από τη Λιβύη, την οποία αντέκρουσε. «Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια. Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Για τις συνθήκες στις φυλακές, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως είναι ψέματα το ότι είχε ειδική μεταχείριση και διαφορετικές συνθήκες και σχολίασε: «Οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, τέλος, ότι σήμερα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι, τί να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».