Ότι τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ενώπιον των φορέων δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός πως τα χρήματα θα μεταφερθούν τη δευτέρα στους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Με αυτή τη νέα εξέλιξη καλώ ως περιφερειάρχης τους εργαζόμενους να λύσουν τα χειρόφρενα και να βγουν τους δρόμους. Έχουμε δημόσια  δέσμευση ότι τη Δευτέρα θα λυθεί το ζήτημα τους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενους στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που γι’ ακόμα μία φορά προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας η οποία ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη και τη δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, νομίζω πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να διακοπεί η επίσχεση εργασίας και να μην ταλαιπωρηθεί η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από το νέο του γραφείο στη Θεσσαλονίκη στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη με τους φορείς της πόλης, την Αυτοδιοίκηση, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, όλων των φορέων, των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων και τόνισε ότι υπάροχυν αρκετά, μεγάλα, προβλήματα αλλά θα βρεθεί λύση.

«Νομίζω ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πολλά από αυτά είναι γνωστά, σημασία έχει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις εφικτές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες. Τα μεγάλα θέματα που συζητήσαμε σήμερα έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα πνοής που αφορούν την πόλη. Το Λιμάνι, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά νομίζω ότι δεν εντοπίσαμε την ατζέντα μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Διότι η ευκαιρία του Γραφείου εδώ είναι να μπορέσω και εγώ να έχω μια πιο συχνή επαφή με τους φορείς συνολικά της Βόρειας Ελλάδας. Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα. Μια ανάπτυξη, όμως, που πρέπει να έχει υλική βάση που θα γίνεται αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι μόνο ως στατιστικό μέγεθος που θα αφορά όμως τους οικονομολόγους. Είμαι πιο αισιόδοξος. Κατ αρχάς διότι όταν κανείς συζητάει με τους φορείς πάνω στα προβλήματα αποκτά μια συναισθηματική επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που πρέπει να κληθούν να μπουν στην πρώτη γραμμή για να λύσουν και να λυθούν τα προβλήματα. Οπως δήλωσα στην εισήγηση μου, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολιτικές διαφορές, διαφορετικές απόψεις, έχουμε έναν κοινό στόχο. Να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών και να βρούμε λύσεις. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».