Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και Εκλογικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χάραξε τις προεκλογικές γραμμές, καλώντας τα στελέχη του να αναδείξουν το πραγματικό δίλημμα της κάλπης: τη φυγή προς τα εμπρός ή την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. 

“Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας. “Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία”, συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως:

  1. η διαπραγμάτευση του χρέους
  2. τα ισοδύναμα μέτρα
  3. το αγροτικό
  4. η προστασία της πρώτης κατοικίας
  5. τα κόκκινα δάνεια
  6. οι εργασιακές σχέσεις

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος”, συνέχισε. “Βασικός άξονας του, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει”.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

Έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης. Να βγούμε μπροστά. Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.