Τσίπρας: Σταθερή μείωση της ανεργίας και αύξηση των θέσεων εργασίας

LIKE US ON FACEBOOK

Ως την πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την σταθερή μείωση των ποσοστών της ανεργίας και τη σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας, κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι αποτελέσματα που έχουν έρθει από μόνα τους, αλλά κρύβεται πίσω από αυτά μια προσπάθεια με σχέδιο και με πολύ μεγάλες δυσκολίες».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Απρίλιο έφτασε το 21,7%, «ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, αλλά το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2012 και ενώ τον Απρίλιο του 2014 ήταν 27,2%».

Από τότε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, έχουμε μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες της ανεργίας και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ποσοστού της ανεργίας των νέων.

Είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα. Έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι η αποκλιμάκωση στο εξής θα είναι πάνω από 2,5 μονάδες ετησίως

Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια πως σήμερα μπορεί να γίνει κατανοητή η διαφορά ανάμεσα στο «υποτιθέμενο success story» των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. «και σ’ αυτό που πραγματικά εμείς ορίζουμε ως επιτυχία».

Τη διαφορά ανάμεσα στην εικονική ανάκαμψη με δυσθεώρητα ποσοστά εργασίας και με ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος και στην ανάκαμψη που έχει αρχίσει να έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα σε αριθμούς και στατιστικά νούμερα, αλλά και στην πραγματική ζωή και στην καθημερινότητα των ανθρώπων

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του,  για ένταση των ελέγχων, προκειμένου να εντοπιστούν παρανομίες και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας εις βάρος των εργαζομένων.

Ο Πρωθυπουργός, σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του, προανήγγειλε παρέμβαση για αποκλεισμό των επιχειρήσεων που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία από κάθε μορφή δημόσιας χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως θα μένει εκτός κρατικής χρηματοδότησης οποιαδήποτε εταιρεία δεν πληρώνει συστηματικά τους εργαζόμενους της.

Τέλος, αναφορικά με τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους που μένουν για καιρό απλήρωτοι και είναι σε επίσχεση εργασίας, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε πως σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυσή τους και την επανεκπαίδευσή τους με νέες γνώσεις και ικανότητες για να αλλάξουν θέσεις εργασίας στον ίδιο ή σε άλλο κλάδο. «Το πρόγραμμα αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους».

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved