Στις λύσεις που θα έχουν ως στόχο τα προβλήματα της Θράκης αναφέρθηκε κατά την έναρξη των εγκαινίων του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε, πως τα εν λόγω εγκαίνια δεν ήθελε να έχουν τη μορφή γιορτής, αλλά μιας συνάντησης όπου επί τάπητος θα τεθούν όλα τα καυτά ζητήματα και δήλωσε:

 

Θα αναζητήσουμε λύσεις για τα προβλήματα στη Θράκη. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν καθόμαστε απέναντι, αλλά δίπλα. Η θεσμική ιδιότητα του πρωθυπουργού μπορεί να είναι παθογένεια αλλά εδώ μπορεί να λειτουργήσει θετικά, με συλλογική προσπάθεια παράλληλα με την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό γραφείο, γραφείο δουλειάς

Και πρόσθεσε:

«Θα μας απασχολήσει η ανάπτυξη της πόλης. Θα έχω τακτική παρουσία, κάθε 15 ημέρες με υπουργικές συσκέψεις. Το γραφείο μου θα είναι εδώ πάντα αντοιχτό. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναβρεί την παλιά ιστορική της ταυτότητας της πολυπολιτισμικής κυψέλης».

https://www.youtube.com/watch?v=fDcqI2ccu48

Σημειώνεται, ότι υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» από όπου και τόνισε «Επιλέξαμε να συγκροτήσουμε χαρτοφυλάκιο ειδικά για την έρευνα και την καινοτομία, βάλαμε την έρευνα όχι μόνο στο τίτλο».

Στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επίσης υπογράμμισε «παρά τη δημοσιονομική δυσκολία καταφέραμε να αυξήσουμε, τόσο σε απόλυτα μεγέθη, όσο και ως ποσοστό του προϋπολογισμού, το ποσό που κατευθύνθηκε στην έρευνα και την καινοτομία.
‘Εχουμε φτάσει κοντά στο 1% του ΑΕΠ».

Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο Κέντρο “ΝΟΗΣΙΣ” και τόνισε πως «μια ξενάγηση στο χώρο υπενθυμίζει ότι η πολιτιστική παράδοση της χώρας δεν είναι μόνο η αρχαία κουλτούρα, αλλά είναι και οι επιστήμες, ο πολιτισμός των επιστημών και όλη αυτή η βαριά παρακαταθήκη».

Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της- Είμαι βέβαιος πως γυρίζουμε σελίδα- Video