Προεκλογική ομιλία είχε νωρίτερα την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο Κρήτης στα πλαίσια της περιοδείας του. “Ο Μεϊμαράκης θα επαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας”, τόνισε, ζητώντας παράλληλα άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

“Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος,  στην υγεία και την παιδεία”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά,  το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά.  “Εάν επικρατήσει, θα επαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στις εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, από τη μία ο κόσμος της Ν.Δ., των λίγων, της συντήρησης, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, του χθες και από την άλλη, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, η κοινωνική πλειοψηφία, ο κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι “η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο» διαβεβαίωσε, ενώ υπερθεμάτισε ότι «όλοι μαζί θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής”.