Τρεις παραιτήσεις και επίθεση Τσίπρα σε Λαφαζάνη και στην ομάδα του, είχε σήμερα Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά στην έναρξη της προγραμματισμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει την εισήγησή του, αφού ήταν παρόντες οι Σοφία Παπαδόγιαννη, Αντώνης Νταβανέλος και Στάθης Λεουτσάκος, από τη στιγμή που δεν είναι πλέον μέλη του κόμματος. Παρόλα αυτά, τους ρώτησε αν θέλουν να πουν κάτι, εκείνοι διάβασαν την ανακοίνωση παραίτησης και αποχώρησαν. 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε αιχμές εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της ομάδας του, λέγοντας:

 Δεν  είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση 3 επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της ΠΓ την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μέσα στις επόμενες μέρες.