Την πεποίθηση του ότι η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή από την κρίση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του στο Μαξίμου, με τον Γάλλο ομόλογο του Bernard Cazeneuve την Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γάλλο πρωθυπουργό τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα δώσει ώθηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο στην ευρωζώνη

Την πεποίθηση, μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτήν την κρίση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός.

Η στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας υπήρξε ανεκτίμητη. Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση

Αναφερόμενος στο κομμάτι της οικονομίας ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τη Γαλλία.

Υπάρχει εμπιστοσύνη από τη Γαλλία για τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας. Τα οικονομικό αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αλλά μπορούν και να ενισχυθούν

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε ότι η Γαλλία έχει δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει γαλλικό ενδιαφέρον ειδικά στο κομμάτι των επενδύσεων.

Τόνισε, επίσης ότι η Γαλλία εργάζεται με σκοπό την έξοδο από τη κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί αγκάθι για όλη την Ευρώπη.

Επισκέφθηκα έναν χώρο μετεγκατάστασης προσφύγων που θα έρθουν στη Γαλλία. Βούλησή μας, να υπερβούμε την κρίση στην ευρωζώνη και την κρίση, η οποία σχετίζεται με το άσυλο και τους πρόσφυγες

Δείτε το video από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρωθυπουργό:

Το Tweet του Πρωθυπουργού:

Μαζί με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, στην Αθήνα έχει έρθει και ο υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Το μήνυμα του ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας στο ΔΝΤ:

Μήνυμα προς το ΔΝΤ απέστειλε ο Michel Sapin μετά τις συναντήσεις  του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ζήτησε από το Ταμείο να περιορίσει τις απαιτήσεις του και τόνισε:

Το ΔΝΤ είναι εδώ από το 2010. Εάν φύγει θα είναι κρίμα για την αξιοπιστία της Ελλάδας. Πρέπει να βρεθούν οι συμφωνίες. Δεν μπορείς να ζητείς όλα από την Ελλάδα, που έχει κάνει πολλές προσπάθειες

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κλείσιμο της συμφωνίας έως του Eurogroup της 20ης Μαρτίου και τόνισε «οι ελληνικοί θεσμοί συζητούν με τους δανειστές και η Γαλλία είναι εδώ για να βοηθήσει και για να δείξει ότι είναι ώρα για συμφωνία, είναι ώρα για να κοιτάξουμε το μέλλον. Η κατάσταση βελτιώνεται. Πρέπει να υπογράψουν για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη και η Ελλάδα να βρει ανάπτυξη, απασχόληση και αυτονομία».

Στις 14:00 Τσίπρας και Cazeneueve πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ στις 14:40 ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια επρόκειτο να παρευρεθεί σε συνεδρίαση, την οποία οργανώνει ο «Γαλλικός Οργανισμός για τη Μετανάστευση και την Ένταξη» (OFII ) και η οποία αφορά όσους ζητούν άσυλο στην Γαλλία.

Tο απόγευμα ο Γάλλος πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο και θα μιλήσει με Γάλλους ανταποκριτές και  δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν έρθει μαζί του από την Γαλλία.

Στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψει στην Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης στήριξη Cazeneuve στις προσπάθειες της Ελλάδας