Σε άρθρο του με τίτλο «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη Δημοκρατία», ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει όσους έχουν υποστεί πλήγματα λόγω της κρίσης.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται αύριο στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πρωθυπουργός τονίζει, μεταξύ άλλων:

Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας. Η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα

Όσον αφορά τις σχέσεις των πολιτών με την Αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει».

Αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ο Α. Τσίπρας σημειώνει:

Αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της Κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα

«Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο» είναι τα λόγια στα οποία καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC