“Δεν καταφεύγουμε σε εικονικά success story, με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό”, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις μάχες που θα δώσει η ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

“Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων”.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως χρειάζεται ένα δίκαιο σύστημα αλλά και βιώσιμο.

“Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά πως “Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο”.

Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ