Μήνυμα προς τους Θεσμούς έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Νταβός.

«Να μην χαθεί η ευκαιρία για Grecovery», ζητάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Arianna Huffington, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να ακυρώσει τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και να πάνε χαμένες οι πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού».

Για τον ίδιο είναι δυνατή η ανάκαμψη αρκεί να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Έγκαιρη επιτυχής αξιολόγηση, που θα οδηγήσει γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος, θα σημάνει και γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και πλήρη αλλαγή ψυχολογίας. Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι έχουν κατανόηση; «Δείχνουν να το κατανοούν, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που ξεσπά και αυτή πάνω στη χώρα. Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες» πρόσθεσε. Οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery».