«Αυτή η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

«Πολλοί όταν ακούτε αυτή τη σκέψη θα λέτε “εντάξει καλά λόγια είναι αυτά αλλά μακάρι να γίνου πραγματικότητα”.  Για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, στη δυνατότητα μας να σταθούμε στα πόδια μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

O πρωθυπουργός προσέθεσε πως «η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει απ’ την μια μέρα στην άλλη όμως η προοπτική ανοίγεται μπροστά μας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επικρατεί ένα καθεστώς ανομίας και υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων ενώ υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στη Βουλή για τα εργασιακά  στοχεύει στο να μπει φρένο στην απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον θετικό για την υγιή και όχι την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και να φροντίσουμε για την εξασφάλιση του δημοσιονομικού χώρου για να μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις αλλά κυρίως να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εταιρεία Παπαστράτος που όπως είπε συμβάλει στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου στα καπνικά, θυμίζοντας την παροχή προς το Δημόσιο σκάνερ για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων.

Κατά τον κ. Τσίπρας απαιτούνται περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια αλλά κυρίως η πίστη στις δυνατότητες της χώρας.

Απαιτείται να εργαστούμε σκληρά για να γυρίσει η ελληνική οικονομία σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Σχεδιάσαμε και ψηφίσαμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αντισταθήκαμε στο μοντέλο ερημοποίησης που ήθελε τη χώρα με χαμηλούς ρυθμούς και χωρίς δικαιώματα, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την καταπολεμήσουμε τις συνθήκες ” του εργασιακού μεσαίωνα”. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις πως το 2017 θα λήξει με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% ενώ επισήμανε πως «προχωράμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη μείωσης της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος για επιχειρηματικότητα».

Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, την Παιδεία και την Υγεία, μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας. Η ανάπτυξη μπορεί να γίνει πράξη μέσα από ένα παραγωγικό μοντέλο που δεν θα έχει σχέση με αυτό που μας οδήγησε στην κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εργαζόμενους του «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» κατέληξε λέγοντας πως «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» δεν μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη «αν δεν στηρίξουμε τον εργαζόμενο».